Skip to the content
Menu

Leg med vand

Selvom sommeren er slut og efteråret banker på døren, så kan man stadig lege med vand til stor glæde for både små og store. Vi har samlet nogle ideer til lege med vand, som du måske kan få glæde af med ungerne i efterårsferien.


ILD OG VAND

Legen leges udenfor på en lille bane, hvor deltagerne frit kan gå rundt, eller i hver sin ende af havebordet. Hver deltager udstyres med et tændt fyrfadslys og en vandpistol.

Det gælder nu om at slukke de andres lys med sprøjt fra sin vandpistol. Man må ikke skubbe eller berører de andre. Og man må ikke blokere for sit fyrfadslys på nogen måde.

Hvis der spilles i hold, så kan hvert hold have et antal tændstikker til rådighed, som de må tænde deres lys med når deres lys går ud.

Det hold der først er mørkelagt taber.

Vær opmærksom på, at det kan sprøjte lidt med stearin, så der kan med fordel bruges noget stanniol for at forhindre dryp af stearin på havebordet. 

GURGLE KARAOKEE

For de lidt større børn - og voksne – kan gurgle karaokee være både sjovt og udfordrende.

Start med at lave nogle små sedler med kendte sange, som alle kan huske og synge, og læg dem i en æske eller bare på bordet.

Afhængigt af, hvor mange der deltager i legen, kan man med fordele dele sig op i hold, som på skift trækker en sang og forsøger at gurgle den med vand i munden. De andre deltagere på holdet skal forsøge at gætte sangen. Det hold, der gætter rigtigt flest gange har vundet.

VAND BOWLING

Legen leges udenfor på græsplænen eller terrassen og minder meget om almindelig bowling.

Hver deltager får en stor sodavandsflaske fyldt med vand, som man placerer 5-6 meter væk (afhængig af deltagernes alder). Flaskerne skal stå med en halv meters mellemrum ved siden af hinanden, men med tydelig markering, så man kan kende forskel på flaskerne.

På skift triller eller kaster man en bold efter de andre deltageres flasker. Hvis man rammer en flaske, skal flaskens ejer skynde sig at hente bolden og derefter rejse sin flaske op igen. Det samme gælder, hvis man er så uheldig at ramme sin egen flaske.

Den deltager, der til sidst har mest vand i sin flaske vinder.

MUNDVAND STAFET

Deltagerne deles i to hold, der stiller sig på to rækker. 10 meter fra hvert hold placeres en spand. Hver deltager får udleveret et krus og nogle kander med vand.

Stafetten går i al sin enkelthed ud på, at deltagerne efter tur skal tage vand i munden, løbe hen til spanden og spytte vandet ud, løbe tilbage og turen går videre til den næste i rækken.

Man kan enten lade legen stoppe når alle har løbet 1 gang og lade det hold vinde, som har transporteret mest vand. Man kan også lade legen fortsætte indtil ét af holdene får spanden fyldt eller sætte en tidsgrænse.

Ja, det er lidt klamt – men specielt drengene synes at legen er meget sjov!

KÆMPE SÆBEBOBLER

Hvis du laver den rigtige blanding og har de rigtige redskaber, som kan du lave kæmpe store sæbebobler. Her får du nogle hints, der kan hjælpe dig på vej.

Den rigtige blanding
Bland sulfo, vand og glycerin sammen i en stor balje eller spand.

  • 1 liter vand (kalkfrit)

  • 1/2 deciliter Sulfo (Yes Ultra)

  • 1 spiseskefuld Glycerin

Hæld vandet i en spand. Tilsæt glycerin og rør grundigt rundt med et piskeris. Tilsæt sulfo og rør i blandingen igen.

Hvis du kan holde dig fra boblevandet et døgns tid, vil du opleve at det bliver bedre med alderen. Når det har fået en tyk mælkeagtig konsistens er det perfekt til store bobler.

De rigtige redskaber
Lav nogle store ringe med en diameter på 20-40 centimeter af eksempelvis ståltråd. Dyp disse i sulfoblandingen og lav kæmpesæbebobler.

Du kan også bruge 1 meter haveslange, som du bukker på midten og binder snor om de to ender. Hvis du ikke binder snoren for stramt kan du justere hullets diameter ved at flytte snoren.

Andre ideer til redskaber:

Tennisketcher (uden strenge)

Din hånd (formet som en tragt)

Piperensere (godt til små børn)

Ringe fra ringspil

Go’ fornøjelse.