Skip to the content
Menu

Rent drikkevand - en æressag

Vi sætter en ære i at levere rent drikkevand i verdensklasse til dig.


Herunder kan du følge med i hvor mange kubikmeter grundvand vi pumper op hver måned (indeværende måned sammenlignes med samme dato året før)

Da grundvandet i Billund er af meget høj kvalitet, sendes vandet blot igennem et filter, før det leveres friskt og direkte ud til din og andre kunders vandhaner.

Billund Vand & Energi leverer rent drikkevand fra Billund vandværk og ud til kunderne i Billund by og omegn.

Vores boringer ligger i Billund by i umiddelbart nærhed af vandværket. Det betyder, at der ikke er kommet/ kommer sprøjtemidler fra landbrug i nærheden af vores boringer. Til gængæld bør grundejere, som bor i nærheden af vores boringer ikke sprøjte deres haver og fliser.

Vi pumper det rene grundvand op fra 2 forskellige vandlag på hhv. ca. 100 m og ca. 200 m. Herefter behandles det rene grundvand kun ganske lidt; det sendes igennem et trykfilter, hvorefter det kommer i en af vore rentvandstanke og så er vandet rent og klar til at blive pumpet ud til kunderne.

Når vi producerer drikkevand, tager vi en masse vandprøver for at være helt sikre på, at vandkvaliteten er i orden. Både ved boringerne, på vandværket og ude i vandledningerne. Du kan finde et eksempel på en vandprøve fra vandværket her på siden. Hvis du vil vide mere om vandprøver, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi bruger følgende ”hardware” for at kunne levere rent drikkevand til vores kunder:

  • 9 boringer

  • 1 vandværk med 2 produktionslinier

  • 4 filteranlæg

  • 2 rentvandstanke

  • 3 trykforøgerstationer

  • 200 kilometer ledningsnet til distribution

  • 3700 vandmålere

Vil du vide mere om drikkevandet, så tag et kig på:

Bliv klogere på dit drikkevand - følg os på Facebook.

Se en vandprøve af dit drikkevand.

Se Billund Vandværks vanddistrikt

Følg vandets vej

Hvis du gerne vil vide mere om vandets vej fra regnvand til vandhane, så kig med i vores video om vandets vej. Så kan du blandt andet høre om 1.000 år gammelt grundvand, 220 meter dybe boringer og hvordan vi helt konkret renser grundvandet på vandværket inden du får det ud i vandhanen.

På vores Youtube kanal kan du finde andre spændende film om drikkevand og hvad vi gør hos Billund Vand & Energi for ikke bare sikre dig rent drikkevand i verdensklasse, men også har fokus på bæredygtighed.

Vidste du at ...

Vi producerer ca. 730.000 m3 drikkevand om året.