Skip to the content
Menu

Inden du smutter: Hvor tilfreds var du overordnet med dit besøg på vores hjemmeside?

Har du lyst til at uddybe dit svar kan du gøre det her nedenfor

SENDSpring over

nyheder

Bare rolig - dit hanevand er en helt fornøjelse!

21. marts 2019

Du har måske hørt eller læst om, at der mange steder er fundet rester af sprøjtemidler i drikkevandet rundt omkring i landet? Miljø- og Fødevareministeriet har fortalt om en markant stigning i de seneste prøveresultater, men bare rolig:

Vandet fra Billund Vand & Energi er helt rent, så hvis du er en af vores vandkunder i Billund, kan du bare drikke løs! Vi har aldrig fundet pesticidrester i vores vandboringer, og vi tester både løbende samt hver gang, der dukker et nyt sprøjtemiddel op.

I år sætter vi ekstra fokus på vores gode, rene grundvand i anledning af "Vandets Dag", den 22. marts. Vi passer rigtig godt på dit vand – også i fremtiden – og derfor vil Billund Kommune også i fremtiden sikre et ekstra areal ved Billund Vandværk som grønt område uden sprøjtning og bebyggelse.

Her har vi i alt syv vandboringer, hvor vi henter drikkevand af meget høj kvalitet fra den såkaldte Bastrup Formation i 100 meters dybde og Billund Sand 200 meter nede. Og i år laver vi to ekstra boringer ned i det dybe lag for at sikre masser af godt vand i fremtiden.

Det tager normalt mange, mange år for pesticider at nå ned til grundvandet, men tæt på vandboringer kan der være en risiko for, at giften trænger ned langs borestammen i løbet af kun et års tid. Så hvis du bor tæt på vandværket – på vejene Vestervang, Lysningen og Kærhusvej – kan du give en ekstra hånd med at beskytte grundvandet. Tænk over, om du kan begrænse eller helt undgå sprøjtegift i din have og hjælp os med at holde vandet helt rent og naturligt – også de næste mange år!

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.