Skip to the content
Menu

Flyvende formandsskifte hos Billund Vand & Energi

20. maj 2020

 

Ny bestyrelsesformand har ligesom sin forgænger en baggrund i luftfart
og vil bygge videre på selskabets stærke værdier og visioner

Ti år efter stiftelsen af Billund Vand & Energi A/S er det nu blevet tid til et vagtskifte i formandsstolen. Jørgen Krab Jørgensen bliver afløst af Kristian Tvergaard som ny bestyrelsesformand, og dermed har borgernes eget forsyningsselskab fortsat en meget kompetent forbrugerrepræsentant i spidsen.

"Det har været en vildt spændende tur, for Billund Vand & Energi er et selskab i rivende udvikling, og vi har en stærk og visionær direktør i spidsen," siger Jørgen Krab Jørgensen. Han har været formand siden selskabet blev et aktieselskab for ti år siden efter en lovændring,
der udskilte forsyningsselskaber fra kommunernes forvaltning. "Vi har gennem årene haft en god bestyrelse med en fin blanding af kompetencer, og de skiftende byrådsmedlemmer har været meget engagerede. Alle har været her for selskabets skyld, og de har ikke drevet byrådspolitik i bestyrelsen. Vi har altid kunnet tale os til rette uden afstemning," fortæller Jørgen Krab Jørgensen, der retter en stor tak til bestyrelsen og ikke mindst medarbejderne.

"Vi har en stærk, kundeorienteret kultur her med et lille og vågent selskab, der bliver kigget på med beundring rundt omkring. Hele visionen bag Fremtidens Renseanlæg er jo at drive en meget effektiv virksomhed, og sådan skal det være for et kundeejet selskab," understreger den afgående formand.

Jørgen Krab Jørgensen har en fortid som direktør for Billund Airport, og hans afløser er også tæt knyttet til luftfarten som kommerciel direktør for Sun Air, hvor han har arbejdet gennem nu 26 år. "Jeg vil føre Jørgens ånd og mange af hans tanker videre, for der er ikke brug for revolutioner i en flot og veldrevet virksomhed," siger Kristian Tvergaard, der har siddet i bestyrelsen for Billund Vand & Energi som forbrugerrepræsentant gennem seks år.

Den nye formand har god erfaring med bestyrelsesarbejde bl.a. som næstformand i Dansk Luftfart under DI og bestyrelsesmedlem for FC Midtjylland, der afspejler hans store interesse for fodbold. "Hos Billund Vand & Energi har jeg arbejdet meget med direktionen om risikostyring, som er meget i fokus indenfor luftfarten. Her kan vi jo ikke bare holde ind til siden, hvis der sker noget uforudset, og risikostyring er også meget relevant for stabil forsyning," lyder det fra den nye formand.

"Vi skal være innovative og turde gå forrest med nye løsninger. Når mennesker driver virksomhed, bliver der altid lavet fejl, og vi arbejder løbende med f.eks. at lave risikoanalyser, så vi undgår at lave større fejl i nye projekter og sikrer, at de bliver rentable," uddyber Kristian Tvergaard, der også retter en varm tak til sin forgænger. "Jeg har kendt Jørgen gennem mange år via lufthavnen, og han har en virkelig god måde at tackle tingene på. Han har inspireret mig meget på det personlige plan, og jeg har virkelig nydt at arbejde sammen med ham. Vi har et stærkt forsyningsselskab, og det har han stor andel i."

Den nye formand er 49 år gammel og bor i Billund med sin hustru Malene Tvergaard og tre børn på 12, 16 og 22 år. Arbejdet med international luftfart sluger mange timer, men der bliver også tid til at løbe og spille oldboys fodbold i Billund. Der må også være investeret noget tid på golfbanen, for det lykkedes ham for tre uger siden at lave 'hole-in-one' på 17. hul i Gyttegård Golf Klub – i øvrigt med en bold fra Billund Lufthavn.

Den afgående formand fik som afskedsgave et maleri af den lokale kunstner Ingrid Villesen, og motiverne med landliv vakte stor glæde hos modtageren, der selv er født og opvokset på en gård. Billund Vand & Energi har desuden inviteret ham ud på kaffe og kage med hele personalet, når coronakrisen er ovre, og selskabet er åbent for besøg igen.

Jørgen Krab Jørgensen, som har rundet 72 somre, har droslet lidt ned på sine bestyrelsesposter, men er fortsat formand for Zebicon i Billund og Messe C i Fredericia. Med en formandspost mindre i kalenderen ser han dog frem til lidt mere tid til de fire børnebørn og resten af familien, som alle er bosat i København. Han bliver selv boende med sin hustru i Bøgeskov ved Fredericia, hvor han nyder den smukke natur med skov og strand. "Det bliver til mange gåture – især i år, hvor jeg har rundet 20 km om dagen i snit. Jeg står tidligt op, elsker solopgange og så tager jeg ekstremt mange billeder – nogen siger, jeg burde have været fotograf," afslører Jørgen Krab Jørgensen. Og noget tyder på, han snart får brug for en ny telefon, for den rummer indtil videre 32.000 billeder – næsten allesammen fra naturen.

 

  

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

 

Ny bestyrelsesformand Kristian Tvergaard, Billund Vand & Energi A/S, mobil 40 32 14 50

Fhv. best. formand Jørgen Krab Jørgensen, Billund Vand & Energi A/S, mobil 21 48 93 80

Adm. direktør Ole Johnsen, Billund Vand & Energi A/S, mobil 22 69 24 87

 

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.