Skip to the content
Menu

Se og hør hvordan vi kan passe på vores drikkevand

21. september 2021

Vi tager det som en selvfølge, at der kommer rent og lækkert drikkevand, når vi åbner for hanen. Sådan skulle det gerne blive ved med at være for alle, og derfor inviterer Billund Vand & Energi A/S til Åbent Hus på Billund Vandværk torsdag den 30. september kl. 15-18 på Kærhusvej 8 i Billund.

Her kan man se de nye vandboringer i Vandværksskoven og følge vandets vej gennem filtre, tanke og pumper, indtil det sendes ud til forbrugerne. Personalet fra Billund Vand & Energi står klar med plancher og uddybende forklaring på processen, hvor vandet hentes op fra boringer i op til 210 meters dybde, inden det strømmer gennem vandværkets nyrenoverede produktionslinjer.

Man kan også høre mere om, hvorfor det er så vigtigt at passe på vores fælles grundvand, som er selve fundamentet under det rene drikkevand, vi kan nyde her i byen. Vandet, der hentes op til Billund Vandværk er flere hundrede år gammelt, så det handler om at tænke langsigtet i beskyttelsen af grundvandet.

"Vand er jo det vigtigste element for liv sammen med luft, og det er vigtigt, at vi allesammen hjælper, hvor vi kan – f.eks. ved at begrænse sprøjtegifte i haven. Nogle af kemikalierne vil blive nedbrudt, men vi kan risikere, at noget af det siver ned til vandet, som vores børnebørn og oldebørn skal drikke i fremtiden," påpeger Jesper Primdahl, konstitueret direktør for Billund Vand & Energi.

"'Derfor er det vigtigt at tænke over, at selv små ændringer kan gøre en stor forskel i fremtiden,
og det vil vi gerne fortælle mere om."

En del af villakvarteret øst for Billund Vandværk ligger indenfor et såkaldt BNBO-område – boringsnært beskyttelsesområde – og her vil de nærmeste naboer få særskilt information om deres vigtige bidrag til beskyttelse af grundvandet. Åbent Hus-arrangementet 30. september byder på lidt lækkert med tørt og vådt til ganen, og alle er meget velkomne til at kigge ind mellem kl. 15 og 18.

  

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

Jesper Primdahl, konstitueret direktør, Billund Vand & Energi A/S, tlf. 76 50 27 08

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.