Skip to the content
Menu

Ingen bøvl med kloakering i Bøvl

30. november 2018

Kloakarbejde giver ofte bøvl for beboerne, men i landsbyen af samme navn er arbejdet forløbet efter planen uden større problemer.

Derfor kunne borgerne i Bøvl forleden fejre veloverstået arbejde sammen med Billund Kommune og Billund Vand & Energi. Det skete en kold novemberaften, hvor alle parter i projektet kunne lune sig ved varme pølser og glæden over et rigtigt godt samarbejde.

"Vi har selvfølgelig været nødt til at støve og larme i byen, og det har givet udfordringer – både for jer der bor her og andre trafikanter. Men vi har haft et fantastisk samarbejde med alle i Bøvl og med vores gode entreprenører på projektet. Løsninger er fundet i en rigtig god og positiv stemning, og det vil vi gerne sige tak for," lyder rosen fra projektleder Azra Ferhatbegovic, Billund Vand & Energi.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune, Per Nyhus, deltog også i fejringen af det færdige projekt, og nød en pølse sammen med Bøvl-borgerne.

"Jeg er glad og stolt over at høre, hvordan samarbejdet har fungeret her. Selvom det ikke er et kæmpe stort projekt, så kan vi også bruge det som et godt eksempel på, hvordan vi kan få løst tingene. Det er jo ikke så indviklet, når vi sørger for tæt samarbejde og inddragelse af borgerne med god information og vilje hos alle parter til at få tingene til at glide," siger Per Nyhus.

De 13 huse i Bøvl har hidtil klaret sig med egen septiktank og fælles privat kloaksystem, og fuld kloakering har været med i spildevandsplanerne siden 1990. Sidste efterår kom der for alvor skred i sagen, da der blev afholdt informationsmøde om kloakprojektet med tilslutning til renseanlægget i Sdr. Omme. En af de store udfordringer i Bøvl har været høj grundvandsstand og lokal forurening fra tidligere erhverv i området, men den varme og tørre sommer har gjort projektet nemmere.

Levetiden for det nye kloakanlæg i Bøvl forventes at være mindst 75 år, så der går forhåbentlig flere generationer, før der igen bliver bøvl med kloakkerne.

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.