Skip to the content
Menu

Ansvar og anbefalinger i en beredskabssituation

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har på et pressemøde med Beredskabsstyrelsen lørdag den 15. juni 2024 offentliggjort nye anbefalinger fra myndighederne. Anbefalingerne er rettet mod at forberede den danske befolkning på krisesituationer, hvor det er nødvendigt at kunne klare sig selv i op til tre døgn. Dette initiativ er en del af regeringens indsats for at sikre landets forsyningssikkerhed og robusthed i krisetider.

Hvis Billund vandværk skulle blive påvirket af en sådan krise og hvis vi under en sådan krise i en periode vil blive forhindret i at levere drikkevand til vores kunder, er det vigtigt, at vi som samfund står sammen, at vi hver især i videst mulig omfang kan klare os selv i tre dage (eget beredskab) og i øvrigt hjælper hinanden.

Beredskabsstyrelsens anbefalinger til eget beredskab i tre dage kan ses her: Forberedt på kriser

 

Ansvarsfordelingen i en krisesituation:

  • Myndighederne har det overordnede ansvar for at håndtere krisen og sikre koordinering af indsatsen.
  • Beredskabsstyrelsen arbejder tæt sammen med lokale myndigheder for at sikre, at befolkningen får den nødvendige information og støtte.
  • Drikkevandsselskabet er ansvarlig for at opretholde forsyningen af drikkevand, kommunikere med kunderne og samarbejde med beredskabet og myndighederne
  • Borger anbefales at kunne klare sig selv i tre døgn og i øvrigt følge de givne råd og vejledninger.

For aktuelle anbefalinger, se Beredskabsstyrelsens hjemmeside: www.brs.dk

 

Vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan for at genoprette vandforsyningen så hurtigt som muligt.

Var denne artikel nyttig?

JA
NEJ

Tak for din feedback.

Har du lyst til at uddybe dit svar kan du gøre det her nedenfor. Husk at skrive dit navn og din e-mail, hvis du gerne vil have svar fra os.


SENDSpring over

Mange tak