Skip to the content
Menu

Inden du smutter: Hvor tilfreds var du overordnet med dit besøg på vores hjemmeside?

Har du lyst til at uddybe dit svar kan du gøre det her nedenfor

SENDSpring over

Fokus på læring og viden

Med vores skoletjeneste sætter vi fokus på at formidle viden om bæredygtighed og om de ydelser, som du får hos Billund Vand & Energi.


Miljøet er både tæt på og langt væk, når vi f.eks. snakker om vores hverdag eller FN’s verdensmål. Et besøg hos Billund Vand & Energi kan både sætte tingene i perspektiv og trække dem ned på jorden.

Her kan eleverne hente læring om miljøets kredsløb og sætte det ind i deres hverdag på en pædagogisk og letforståelig måde. Vi giver syn for sagen, og besøget er et godt bidrag til undervisningen.

Uanset om det gælder Fælles Mål eller Fællesfaglige Fokusområder, så er bæredygtighed kodeordet. Under besøget lærer eleverne bl.a. om vandets kredsløb – lige fra grundvandet hentes op til renset spildevand ledes ud til vandløbet.

Det gælder lige fra det lokale, konkrete kredsløb til den globale forsyning af drikkevand og fremtidens udfordringer med rent vand til alle. Vi ser også på bæredygtig energi- produktion – hvordan man med ny teknologi kan se på affald som en ressource både lokalt og globalt, og hvor biogasproduktion bidrager til omlægning til grøn energi.

Se video: Skoletjenesten ved Billund Vand & Energi

Man kan enten vælge at fokusere på spildevandrensning (for 6., 7., 8. og 9. klassetrin), energiproduktionen (for 8., 9., 10. og ungdomsuddannelse), eller man kan vælge at koble de to emner sammen til ét besøg – alt efter hvad man arbejder med. 

Skolebesøg bestilles ved, Lisbeth Dejgaard Thomsen, ldt@billundvand.dk 

Fra videoteket

På vores Youtube kanal har vi samlet de film, som vi har produceret til undervisere og lærere.

  
Vanddråbens vej

Regnen siver ned gennem jordlagene og bliver til grundvand, som igen bliver til til det vand, der kommer ud af vandhanen, bruseren og toilettet.

Se video: Vanddråbens vej

  
Vatpindens vej

Spildevand er alt det vand vi lader løbe ud i afløbet efter opvasken, efter tøjvasken, når vi skyller ud i toilettet m.v.

Se video: Vatpindens vej

  
Æbleskrogets vej

Hvor vigtig er affaldssortering? I denne video kigger vi nærmere på madaffaldet, som indeholder en masse energi vi kan udnytte.

Se video: Æbleskrogets vej

   
På rundttur i vandsektoren

I forbindelse med DANVA's årsmøde 2019 er der blevet samlet en video med masser af viden fra DANVA's medlemmer over hele landet. DANVA er brancheorganisation for vandselskaber, og Billund Vand & Energi har også bidraget til videoen.

Se video: På rundtur i vandsektoren

Vidste du at ...

Vi har besøg af mere end 500 skoleelever hvert år.