Skip to the content
Menu

Fokus på læring og viden

Med vores skoletjeneste sætter vi fokus på at formidle viden om bæredygtighed og om de ydelser, som du får hos Billund Vand & Energi.


Miljøet er både tæt på og langt væk, når vi f.eks. snakker om vores hverdag eller FN’s verdensmål. Et besøg hos Billund Vand & Energi kan både sætte tingene i perspektiv og trække dem ned på jorden.

Her kan eleverne hente læring om miljøets kredsløb og sætte det ind i deres hverdag på en pædagogisk og letforståelig måde. Vi giver syn for sagen, og besøget er et godt bidrag til undervisningen.

Uanset om det gælder Fælles Mål eller Fællesfaglige Fokusområder, så er bæredygtighed kodeordet. Under besøget lærer eleverne bl.a. om vandets kredsløb – lige fra grundvandet hentes op til renset spildevand ledes ud til vandløbet.

Det gælder lige fra det lokale, konkrete kredsløb til den globale forsyning af drikkevand og fremtidens udfordringer med rent vand til alle. Vi ser også på bæredygtig energi- produktion – hvordan man med ny teknologi kan se på affald som en ressource både lokalt og globalt, og hvor biogasproduktion bidrager til omlægning til grøn energi.

VORES STANDARD TILBUD

Børnehave/førskole: Vi besøger jer ud fra temaet "Nysgerrig på vand" (hos jer)

3.-6. kl.: Besøg på vandværk i Billund. (Kærhusvej 8, 7190 Billund)
På rundvisningen går vi rundt på vandværket og følger processerne fra vandet bliver pumpet op via vandboringer og til at vandet sendes ud til børnenes hjem.

4.-7. kl.: Besøg på renseanlægget i Grindsted. (Grindsted Landevej 40, 7200 Grindsted)
På rundvisningen går vi rundt på renseanlægget og følger de forskellige renseprocesser fra det beskidte vand ankommer, til det slippes ud i naturen igen.

8.-9. kl. samt Gymnasier/Ungdomsuddannelser: Besøg på renseanlægget og biogasanlægget i Grindsted. (Grindsted Landevej 40, 7200 Grindsted)
På rundvisningen går vi rundt på renseanlægget og følger de forskellige renseprocesser fra det beskidte vand ankommer, til det slippes ud i naturen igen. I vil også få indblik i, hvordan slam og organisk affald (madaffald fra bl.a. Billund Kommune), bliver bearbejdet og udnyttet til produktion af gas, varme og el.

Rundvisningerne kan også bookes af firmaer og andre større grupper. Hvis i har andre ønsker så bare spørg, det kan som regel lade sig gøre.

Skolebesøg bestilles ved, Lone Kristensen, lkr@billundvand.dk 

Se video: Skoletjenesten ved Billund Vand & Energi

 

Se video: Skoletjenesten inviterer indenfor

VIGTIG INFORMATION: Vi benytter os af Youtube til at afspille videoer her på siden. Kan du derfor ikke se videoerne, så kan du enten følge tekstlinket direkte til Youtube eller ændre dit samtykke i cookies og tilføje kategorien MARKETING. Du kan ændre dit samtykke her:

Fra videoteket

På vores Youtube kanal har vi samlet de film, som vi har produceret til undervisere og lærere.

  
Vanddråbens vej

Regnen siver ned gennem jordlagene og bliver til grundvand, som igen bliver til til det vand, der kommer ud af vandhanen, bruseren og toilettet.

Se video: Vanddråbens vej

  
Vatpindens vej

Spildevand er alt det vand vi lader løbe ud i afløbet efter opvasken, efter tøjvasken, når vi skyller ud i toilettet m.v.

Se video: Vatpindens vej

  
Æbleskrogets vej

Hvor vigtig er affaldssortering? I denne video kigger vi nærmere på madaffaldet, som indeholder en masse energi vi kan udnytte.

Se video: Æbleskrogets vej

BESØG VORES YOUTUBE KANAL

VIGTIG INFORMATION: Vi benytter os af Youtube til at afspille videoer. Kan du derfor ikke se videoerne her, så kan du enten følge tekstlinket direkte til Youtube eller ændre dit samtykke i cookies og tilføje kategorien MARKETING. Du kan ændre dit samtykke her:

Vidste du at ...

Vi har besøg af mere end 500 skoleelever hvert år.