Skip to the content
Menu

Poul har fået nye job i 40 år uden at skifte arbejdsplads

Den 9. juni 2022

Poul har skiftet job flere gange, men arbejdspladsen har været den samme gennem 40 år. Den 10. juni kan Poul Sandberg fejre 40 års jubilæum hos Billund Vand & Energi, hvor han har haft mange titler og stadig har det: Spildevandsoperatør og skadedyrsbekæmper samt tillidsmand for kollegerne.

"Jeg var nok heller ikke blevet hængende så længe, hvis arbejdet ikke har varieret så meget. Her sker jo noget nyt hele tiden, så arbejdsopgaverne har skiftet af sig selv, og jeg har aldrig haft brug for at skifte job," fortæller Poul Sandberg.

Han er født og opvokset i Grindsted og har boet i kommunen hele sit liv bortset fra et kort ophold som konstabel på Skive Kaserne. Det blev kun til fire måneder i trøjen, før en gammel knæskade fra et knallertstyrt stoppede dén karriere, men Poul har haft fart på lige siden.

I 1982 var han i sommerperioden hos gartnervæsenet i den gamle Grindsted Kommune, der søgte folk til det daværende Renseanlæg Øst. Det blev starten på de 40 år i branchen, hvor han i starten kom rundt til alle de små renseanlæg i hele kommunen. Senere blev han sammen med en kollega de første pionérer på det helt nye Grindsted Renseanlæg i 1997.

"Det var mange nye arbejdsopgaver for os og det gav en masse udfordringer. Så det gik ud på at prøve sig frem og finde de bedste løsninger," husker Poul Sandberg.

Han fremhæver sine gode kolleger som den anden vigtige grund til at blive gennem 40 år. Noget tyder på, det er gensidigt, for kun få af dem er gået på pension før tid. Jubilaren selv har rundet 62 somre, og regner ikke med at trække sig tilbage foreløbig. Seneste interne 'jobskifte' var til tjansen som skadedyrsbekæmper, og dermed er ringen sluttet for ham.

"Det passer mig rigtig fint at komme rundt i området igen ligesom i de første år her i firmaet. Arbejdet er meget afvekslende, og man ser mange forskellige mennesker," fremhæver han.

Poul Sandberg er gift med Annette, der selv havde 40 års jubilæum sidste år og arbejder i køkkenet hos Børnenes Univers Vest. Parret har to børn og fire børnebørn, og næsten hver weekend tilbringes i Vejers Strand. Her har de både sommerhus og campingvogn, og Pouls og fruens søstre er naboer til hver sin side på campingpladsen. Midt på ugen tager Poul gerne ud og ser speedwayløb, og ellers står den på kortklub en gang om måneden og en længere rejse med et par års mellemrum – den længste tur gik til en fotosafari i Sydafrika.

 

 

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.