Skip to the content
Menu

Inden du smutter: Hvor tilfreds var du overordnet med dit besøg på vores hjemmeside?

Har du lyst til at uddybe dit svar kan du gøre det her nedenfor

SENDSpring over

Nyhedsarkiv
 

Nyheder

Få dit vandmåler-aflæserkort på E-mail

Vi tilbyder nu sende aflæserkortet ud via e-mail - så sparer du tid og vi sparer papir og porto til gavn for både miljøet og vandprisen.

Hvidbog til grøn fremtid - og dansk miljøeksport

Dit forsyningsselskab er lille og lokalt, men vi spiller i al beskedenhed også en vigtig rolle i Danmarks arbejde med at sælge grøn vandteknologi til hele verden.

Administrationen arbejder hjemme (igen)

På statsministerens opfordring arbejder de administrative medarbejdere ved Billund Vand & Energi hjemme indtil den 4. oktober.

Vandforsyningen fremtidssikres med nye boringer

Sikker og stabil forsyning af rent og rigeligt drikkevand tager vi som en selvfølge, når vi åbner for vandhanen. Men bag kulisserne kræver det god planlægning og mange løbende investeringer.

Derfor er vi nu i fuld gang med to nye vandboringer i skoven ved Billund Vandværk.

Gode resultater med elektrokoreagulering

Første del af udviklingsprojektet ELEKTRO-SEP er afsluttet med gode resultater. 

Projektet, har til formål at minimere kemi i renseprocesserne til gavn for både vand- og arbejdsmiljø.

Kærlighed, spildevand og det blå ocean

Den seneste tids debat om urenset spildevand i Øresund og overløb fra spildevandsledningsnettet kalder på handling og viden. Urenset spildevand og overløb er nemlig ikke helt det samme.

Gode resultater for vand og miljø

2019 var et år, hvor vejret spillede en stor rolle. Specielt regnvejr var noget som vi havde megen glæde og udfordringer af. Med over 1.100 mm regn blev det året, hvor der blev sat ny rekord i nedbørsmængder.

Læs hele ledelsesrapporten og årsregnskaberne her.

El-bil på egen strøm

Fasterholdt biler i Billund har nu leveret den første Plugin hybrid til Billund Vand & Energi. Bilen supplerer strategien om gradvist at udskifte Billund Vand & Energi´s biler til grøn el-drift.

Flyvende formandsskifte hos Billund Vand & Energi

Ti år efter stiftelsen af Billund Vand & Energi A/S er det nu blevet tid til et vagtskifte i formandsstolen. Jørgen Krab Jørgensen bliver afløst af Kristian Tvergaard som ny bestyrelsesformand, og dermed har borgernes eget forsyningsselskab fortsat en meget kompetent forbrugerrepræsentant i spidsen.

 

Vækst i Billund trods Corona

Selvom Corona har sat en midlertidig kæp i hjulet for mange private såvel som erhvervsdrivende, ikke mindst turistbranchen i Billund Kommune, ser vi stadig tydelige tegn på vækst

Praktikant dokumenterer store besparelser på filterteknologi

Hydrotech filteret var nødvendigt for Billund BioRefinery, og man regnede det for en omkostning - indtil en praktikant havde tiden til at regne efter og påvise en besparelse på knap 2,5 mio. kr.

Færre turister under corona-krisen koster indtægter for Billund Vand & Energi

De mange triste følger af coronakrisen risikerer nu også at dryppe på vandregningen næste år for kunderne hos Billund Vand & Energi. Strømmen af de mange turister, der normalt besøger de store turistattraktioner og Billund Lufthavn, er tørret næsten helt ud, og derfor bruges lige nu langt mindre vand end normalt. 

Vilkår for genåbning af Billund Vand & Energi

Vi er så småt i gang med at genåbne Billund Vand og Energi jf. myndighedernes anbefalinger. Det betyder, at flere medarbejdere møder ind på arbejde, mens andre stadig arbejder hjemmefra.

En ny hverdag har ramt os

Som KUNDE kommer du ikke til at mærke ændringer fra vores side, dog er besøg pt. ikke mulig. Du er som altid VELKOMMEN til at ringe eller skrive.

Hellere handle i dag end fortryde i morgen

På grund af den nye ikke-sprednings-strategi lukker kontoret på Grindsted Landevej 40 frem til 30. marts 2020.

Udskiftning af vandmålere i Billund

Billund Drikkevand er i gang med en større udskiftning af vandmålere i forsyningsområdet.

Vi udsender en sms til de berørte forbrugere, inden måleren skal skiftes. I uge 9 begynder vi at skifte på Gammelbro, Tværvej, Utoftvej, Østerbo og Østerbyvej og Systemvej.

Ny datamester skal høste værdier for kunderne hos Billund Vand & Energi

Billund Vand & Energi søger en datamester i en nyoprettet stilling, der netop er blevet slået op. Datamesteren skal dykke ned i vores mange data for at finde nye muligheder for udvikling og mere effektiv drift samt endnu bedre betjening af kunderne.

Strømførende jernplader skal gøre renseanlæg grønnere

Strømførende jernplader skal gøre danske renseanlæg mere miljøvenlige ved at afløse ætsende kemikalier.

Årsopgørelser 2019

Vi sender i disse dage årsopgørelsen for 2019 ud. 

Billund Vand & Energi fokuserer på bæredygtighed

Billund Vand & Energi har stor fokus på FN´s Verdensmål og selskabet har sammen med bestyrelsen udvalgt 5 mål, hvor der arbejdes målrettet og aktivt med at ændre ”normal praksis”.

Billund Vand & Energi fik flot diplom i Miljøledelse

Billund Vand og Energi fik 18. december overrakt et diplom af Green Network for vores arbejde med målrettet med at nedbringe vores miljøpåvirkning og leve op til gældende miljølovgivning til gavn for miljøet, kunder, medarbejdere og virksomheden.

Juleferie

RIGTIG GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
Vi vil gerne ønske alle vores kunder og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Kontoret er ferielukket fra og med den 23. december 2019 til og med den 1. januar 2020.
Vi ses i det nye år 💦

HUSK vandmåleraflæsning 2019

I denne kommende tid udsender vi vandmåleraflæsningskort for 2019, til dem der er kunder hos Hejnsvig Vandværk og Billund Drikkevand/Billund Vandværk.

Vi er nu blandt de 50 førende forsyninger i verden

På Amsterdam International Water Week i Amsterdam 4.-5. november vandt Billund Vand & Energi den prestigefyldte Gold Standard of Utility Innovation and Performance.

Krible Krable kvarteret i Billund skal udvides

Krible Krable kvarteret skal udvides med to nye boligveje Mariehønen og Sommerfuglen, boligvejene etableres på markarealet nord for Skarnbassen og Bænkebideren.
Det er Poul Hansen Entreprenører A/S, der kommer til at stå for entreprenørarbejdet.

Ny regnvandssø løser vandproblem og forskønner Stenderup-Krogager

Stigende regnmængder og høj grundvandsstand i Øparken i Stenderup-Krogager forvandles nu fra et problem til en ekstra værdi for området. Vandmængderne bruges til en ny regnvandssø, som både løser problemerne ved kraftig regn og samtidig beriger det grønne område.

Billund Studiedag - TECH

Vi glæder os til i dag - en helt speciel torsdag hvor over 350 studerende kommer på besøg i Billund Kommune

Billund Studiedag - TECH er et arrangement for studerende og undervisere fra tekniske og produktionsorienterede uddannelser. På studiedagen, tidligere kaldt Tech Tour studiedag, åbner en række af Billund Kommunes førende virksomheder dørene og viser nyeste teknologi, proces- og produktionsmetoder frem for dig som studerende.

Vinderen af energi-quizen fredag den 27/9 blev ...

Vinderen af energi-quizen fredag den 27/9, blev ....

Ny regnvandsledning i Hovedgaden Billund

I forbindelse med Junge Byg og Billund Boligforenings nybyggeri for enden af Hovedgaden og Ole Kirks Vej i Billund, skal Billund Vand & Energi A/S have etableret en ny regnvandsledning i Hovedgaden.

Hovedgaden vil være spærret ved Netto for gennemkørsel i arbejdsperioden. 

Af hensyn til trafikafviklingen i området påbegyndes arbejdet i Hovedgaden umiddelbart efter, at rundkørslerne i Billund er åbnet for trafik igen pt. uge 41.

Bruxelles og EU henter inspiration hos Billund Vand & Energi

Spildevand er noget af det første, som den nye EU-kommission skal dykke ned i. Konservativ EU-parlamentariker, Pernille Weiss vil udbrede kendskabet til ressourceeffektive danske løsninger.

Ole Johnsen havde i sidste uge besøg af Europa-Parlamentariker Pernille Weiss (K), fordi Billund BioRefinery er en af de cases, hun vil bruge til at udbrede danske vandløsninger til hele EU.

Weiss er med i den mest magtfulde gruppe i EU-parlamentet og i de to store grønne udvalg, som skal håndtere klima, energi og miljødagsordenen, herunder opdateringen af byspildevandsdirektivet.

Energiens Dag

Mød os til Energiens dag på torvet i Grindsted og Billund, fredag den 27. september 2019, kl. 14-18.

Danmark for målene er på besøg og denne gang er temaet ”Energi i by og bolig”. Det handler i særdeleshed om, hvordan du kan få gode ideer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen

Du kan tanke frisk, koldt vand i Billund – helt gratis

Postevand ER bedre end flaskevand. For at reducere brugen af engangsvandflasker, har vi (Billund Vandværk) opsat to vandposter ved LEGO House, hvor du og turisterne i Billund gratis kan tappe frisk drikkevand

DR’s konkurrence om Danmarks bedste drikkevand

Billund Vandværk deltog i DR’s konkurrence om Danmarks bedste drikkevand. Det blev Bornholm, der vandt konkurrencen, men drikkevandet i Billund har en meget fin kvalitet, generelt var prøvesmagerne imponerede over smagskvaliteten.

Cykelløb - spærrer alle indkørsler og udkørsler på Grindsted Renseanlæg

Den 22. august køres der enkeltstart ved Grindsted som en del af cykelløbet Danmark Rundt.

Dette betyder at begge ind- og udkørsler til Grindsted Renseanlæg spærres i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 17.30.

2018 der er styr på produktion, miljø og økonomi

Den 21. maj blev årsrapporter for alle selskaberne i Billund Vand & Energi fremlagt af bestyrelsesformand Jørgen Krab Jørgensen og godkendt af økonomiudvalget i Billund Kommune.

Natur- og kulturvandring i Billund

Onsdag den 19. juni er der mulighed for at høre mere om genslyngning af Billund Bæk og udvidelsen af søen/regnvandsbassinet i Skulpturparken i Billund. Jesper Primdahl fra Billund Vand & Energi vil fortælle om projektet på en aftentur i parken.

Meget mere end sug og spul

Lastbilmagasinet har skrevet en artikel ”Meget mere end sug og spul”, som handler om vores medarbejder Egon Brunbjerg, der kører slamsugerbil hos Billund Vand & Energi. Det er et spændende job, som indebære mange forskellige opgaver og ikke mindst at være omstillingsparat.

Drikkevandet er stadig helt rent

Miljøministeren har for nyligt bedt alle kommuner om hurtigst muligt at teste drikkevandet for pesticidet chlorothalonil-amidsulfonsyre.

Vi har nu fået prøveresultaterne retur og vi har heldigvis, som forventet, ikke fundet stoffet i drikkevandet fra vores boringer.

Vi nyder godt af, at vores boringer er beskyttet af tykke lerlag.

Strømpeforing holder forurenet grundvand væk fra kloakkerne

Den seneste undersøgelse af fortidens forurening fra Grindstedværket viste, at der kunne være en risiko for spredning via grundvand, der trænger ind i kloakkerne. Den gode nyhed er, at det ikke er så slemt som frygtet, og vi er allerede i fuld gang med løsningen. 

Drikkevandet bliver løbende kontrolleret

Miljøministeren har bedt alle kommuner om hurtigst muligt at teste drikkevandet for pesticidet chlorothalonil-amidsulfonsyre.

Udskiftning af vandmålere i Billund, Skovparken mm.

Billund Drikkevand er i gang med en større udskiftning af vandmålere i forsyningsområdet.

Vi udsender en sms til de berørte forbrugere, inden måleren skal skiftes.

Rent vand giver problemer med laksene

Spildevandsanlægget hos Billund Vand & Energi A/S er et af de mest avancerede spildevandsanlæg i verden. Men nu er der opstået et problem med det rene spildevand.

Bare rolig - dit hanevand er en helt fornøjelse!

Vandet fra Billund Vand & Energi er helt rent, så hvis du er en af vores vandkunder i Billund, kan du bare drikke løs! Vi har aldrig fundet pesticidrester i vores vandboringer, og vi tester både løbende samt hver gang, der dukker et nyt sprøjtemiddel op.

Lagunerne ved Billund gl. renseanlæg renser stadig vand

Selvom Billund renseanlæg blev nedlagt i 2015, kan de gamle laguner stadig bruges til rensning af vand

Årsopgørelser 2018

2018 var en rekord-varm og tør sommer. Flere kunder vil derfor opleve, at vandforbruget i 2018 har været højere end året før. Vi sender i disse dage årsopgørelsen for 2018 ud. 

Et muligt nyt biogasanlæg kan styrke Billunds globale position på miljøområdet

Firmaet Combigas har ytret ønske om etablering af biogasanlæg. Billund Biogas bliver navnet på det nye anlæg, der ønskes placeret som nabo til Billund BioRefinery ved Grindsted Landevej.

Ingen bøvl med kloakering i Bøvl

Kloakarbejde giver ofte bøvl for beboerne, men i landsbyen af samme navn er arbejdet forløbet efterplanen uden større problemer.

Superhunden Karla - Kommunens hurtigste rottebekæmper

Den lille plyssede hund ser nok så sød ud, men tag ikke fejl af rottehunden Karla. Hun er en lille hurtig dræber.

Billund Biorefinery bestormet af gæster

De seneste uger har der igen været stor travlhed hos Fremtidens Renseanlæg i Billund.

Nostalgien besøgte fremtidens renseanlæg

I 2017 blev Billund Vand Danmarks bedste mindre arbejdsplads og bedste offentlige arbejdsplads ...

Billund Vand blev hædret som Europas 10. bedste arbejds-plads

I 2017 blev Billund Vand Danmarks bedste mindre arbejdsplads og bedste offentlige arbejdsplads ...

Billund Bæk lægges nu tilbage i naturlige folder

Billund Kommune og Billund Vand starter nu arbejdet med genslyngning af Billund Bæk, så den kan træde i karakter som naturattraktion midt i byen i smuk samhørighed med Skulpturpark Billund.

Så rent er drikkevandet i Billund Billund Vand

har den 9. juli 2018 analyseret drikkevandet for rester af sprøjtemidlet desphenyl-chloridazon og N,N-demethylsulfamid.

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.