Skip to the content
Menu

Hvad sker der med rotterne i kloakken, når det regner?

Den 26. april 2024

Det har regnet, regnet og regnet. Alt den nedbør er blevet til højtstående grundvand, som sammen med regnen har givet en masser af udfordringer; husejere får vand i kældrene, landmænd har ikke kunnet tilså deres marker osv.

Men på et punkt er det faktisk en lille fordel med alt det vand, nemlig i rottebekæmpelsen.

Rotter formerer sig… ja, som rotter, et par rotter kan blive til ca. 850 rotter på bare et år! Rotter er ansvarlige for skader i millionklassen og kan bære på sygdomme, som er farlige for mennesker.

Det er derfor vigtigt med en effektiv bekæmpelse, og her kommer den megen nedbør ind i billedet. Når det regner kraftigt, bliver spildevandsledningerne nemlig fulde af vand, som drukner rotterne. Det kan lyde barbarisk, men idet vi har et fælles ansvar for at holde rottebestanden nede, så kommer denne ”miljøvenlige” bekæmpelse os alle til gode.

Antallet af rotteanmeldelser ligger meget lavt lige nu - lad os hjælpe hinanden med at holde antallet lavt. Det gøres ved at vi alle husker at foretage en rotteanmeldelse, hvis vi ser en. Det gøres nemt på vores hjemmeside: www.billundvand.dk/vores-ydelser/rotter/

Man kan også gøre noget for at undgå at få rotter, det kan du læse mere om her: www.billundvand.dk/kundeservice/selvbetjening/anmeldelse-af-rotter/10-gode-raad/

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.