Skip to the content
Menu

Færre turister under corona-krisen koster indtægter for Bilund Vand & Energi

23. april 2020

 

De mange triste følger af coronakrisen risikerer nu også at dryppe på vandregningen næste år for kunderne hos Billund Vand & Energi. Strømmen af de mange turister, der normalt besøger de store turistattraktioner og Billund Lufthavn, er tørret næsten helt ud, og derfor bruges lige nu langt mindre vand end normalt. Med den nuværende situation vil leverancerne af vand ved udgangen af juli ligge 20 pct. lavere end sidste år.

"Lavere vandforbrug betyder desværre også færre indtægter for os. Vi er selvfølgelig ikke i samme svære situation som de virksomheder, der primært lever af turister og nu må holde helt lukket.
Men Billund Vand & Energi er sandsynligvis det vandselskab i Danmark, der er hårdest ramt," forklarer adm. direktør Ole P. Johnsen fra Billund Vand & Energi. 

"Vi tilpasser vores økonomi alle de steder, hvor vi overhovedet kan, når der mangler indtægter i coronakrisen. Men mange af vores omkostninger er faste udgifter, så situationen kan desværre risikere at få betydning for vandprisen næste år. Lige nu arbejder vi på at finde så mange gode løsninger som muligt, så vores kunder kan undgå en negativ effekt fra de manglende turister."

Til gengæld behøver kunderne ikke frygte for hverken forsyningssikkerhed eller kvaliteten af vandet. Billund Vand & Energi er en del af samfundets kritiske infrastruktur, og hele driften kører normalt med en kombination af hjemmearbejde og en vagtplan, hvor medarbejderne undgår tæt kontakt.

"Vores dygtige medarbejdere sikrer en stærk drift, og selskabet har en sund økonomi med en god likviditet, så vi behøver ikke at skulle låne penge, selvom vi mangler en del indtægter for tiden. Umiddelbart ændrer situationen heller ikke på vores investeringsbudget, så vi fortsætter med de løbende investeringer i at blive endnu mere effektive," fastslår Ole P. Johnsen.

Regnskabsmæssigt er forsyningsselskaberne underlagt stramme krav fra Forsyningssekretariatet, herunder de fremtidige investeringsbudgetter. Men selvom der er tale om en speciel situation med turismens betydning for Billund Vand & Energi, er der foreløbig ingen dispensationer herfra.

"Hvis coronakrisen trækker længe ud, kan den få en langsigtet effekt på vores investeringer, men lige nu fokuserer vi på at servicere vores kunder som normalt og arbejder på at holde dem fri for følgerne af det lavere vandforbrug."

Billund Vand & Energi leverede sidste år 709 millioner liter vand – heraf tegnede de store turistattraktioner som Legoland og Lalandia samt Billund Airport sig for 30 pct. af forbruget.

 

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

Adm. direktør Ole Johnsen, Billund Vand & Energi A/S, mobil 22 69 24 87

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.