Skip to the content
Menu

Billund Vand & Energi udvider populært tilbud i Skoletjenesten

23. juni 2021

Klima og miljø handler om lokal handling her og nu og om fremtiden for vores børn. Derfor udvider Billund Vand & Energi den populære ordning Skoletjenesten, hvor børn og unge bliver undervist i naturens kredsløb og fornuftig omgang med vand, spildevand og affald. Skoletjenesten har ansat en ekstra deltidsmedarbejder, så tilbuddet om undervisning nu også gælder de mindste børn i skoler og børnehaver. Tidligere har Skoletjenesten fokuseret på de ældste klassetrin og gymnasier, og nu kan endnu flere børn lære at passe på vores fælles ressourcer.

"Børn er jo af natur meget nysgerrige, og vores undervisning relaterer sig til deres egne oplevelser
i hverdagen," fortæller Lone Kristensen, som er den nyansatte medarbejder ved Skoletjenesten hos Billund Vand & Energi, hvor hun arbejder sammen med Lisbeth Dejgaard Thomsen.

De tager ud til gymnasier, skoler og børnehaver med materiale, der er tilpasset børnenes alder.

"Dermed får alle udbytte af undervisningen, og det er dejligt at mærke, hvor meget de går op i de her emner. Rent vand og bæredygtigt klima er jo simpelthen livsvigtigt for os allesammen, og det er børnenes fremtid, vi kan hjælpe med at sikre," siger Lone Kristensen.

Skoletjenesten er et gratis tilbud for skolerne, der kan bruge det som supplement til deres egen undervisning i bæredygtighed, klima og miljø. Undervisningen fra Skoletjenesten har fokus på tre hovedspor: Rent drikkevand, effektiv rensning af spildevand og genanvendelse af spildevand og husholdningsaffald, der omdannes til grøn energi.

"Siden vi opgraderede Billund BioRefinery i 2015 med udviklingsprojektet Fremtidens Renseanlæg har der været en meget stor interesse for fremvisning og formidling fra både professionelle fagfolk og uddannelsesinstitutioner. Derfor udviklede vi Skoletjenesten, som er et rent 'win-win tilbud' for alle parter," fortæller Jesper Primdahl, konstitueret direktør for Billund Vand & Energi.

"Selvom det er et gratis tilbud, er det en god forretning for os og dermed for vores kunder, der også ejer selskabet. Vi lærer f.eks. børnene at passe på miljøet, at sortere affaldet endnu bedre og tænke over, hvad de putter ned i toilettet. Så i det lange løb sparer vi mange penge på, at børnene tager de gode vaner til sig og fortæller det videre derhjemme."

I det helt store, globale perspektiv hjælper Skoletjenesten også med at opfylde FNs Verdensmål
nr. 6 og 12, der handler om rent vand til alle samt ansvarligt forbrug og produktion.

 

Billund Vand & Energi har lavet en lille videofilm, der fortæller mere om Skoletjenesten: Skoletjenesten invitere indenfor

 

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

Lone Kristensen, underviser, Skoletjenesten, Billund Vand & Energi, mobil 22 37 76 96 

Jesper Primdahl, konstitueret direktør, Billund Vand & Energi, tlf. 76 50 27 08

VIL DU VIDE MERE?

Følg os på Facebook og bliv klogere på, hvordan du også er med til at gøre miljøet en stor tjeneste.