Skip to the content
Menu

Sparetips

Du bruger meget vand i dagligdagen - lige fra du går i bad og børster tænder, til du laver mad eller vasker bil.

Læs listen over spareråd, og bliv inspireret til hvordan du kan kan spare penge og skåne miljøet.

Hold øje med dit vandforbrug

Aflæs jævnligt din vandmåler, så du hurtigt opdager, hvis en utæthed får forbruget til at løbe løbsk.

Få et VVS-tjek

En løbende wc-cisterne kan på et døgn lukke 1.500 liter rent vand ud i kloakken. Det koster ca. 16.500 kr. om året i spildt vandforbrug. Selv en dryppende vandhane kan give et vandspild på 50 liter i døgnet.

Spar vand i badet

Tag brusebad i stedet for karbad. Et karbad koster nemt 200 liter vand, mens du kun bruger ca. 35 liter med et brusebad.

Køb en sparebruser. Så bruger du kun 6-12 liter vand i minuttet - halvt så meget som en almindelig bruser. Sluk for vandet, mens du sæber dig ind - og prøv at tage korte bade.
  

Lad ikke hanen løbe

Husk at slukke for vandet, mens du børster tænder - det er dyrt og unødvendigt at lade det løbe. Brug et vandkrus ved tandbørstningen og klar opvasken i en balje i stedet for under en rindende hane.

Fyld en balje med vand når du skræller kartofler – og lad ikke hanen løbe.
  

Effektiv opvask og tøjvask

Du behøver ikke skylle af, før du fylder opvaskemaskinen - nøjes med at skrabe madrester af.

Drop forvasken og spar vand, når du vasker tøj. Fyld vaske- og opvaskemaskinerne helt op, og brug kortere programmer ved den lavest mulige temperatur. Det sparer både vand og strøm, samtidig med at du slider mindre på maskinerne og skåner miljøet.
  

Spar i haven

Vand blomsterne i haven med en vandkande i stedet for en vandslange. Saml regnvand op i tønder og brug det til at vande blomster både ude og inde.

Var denne artikel nyttig?

JA
NEJ

Tak for din feedback.

Har du lyst til at uddybe dit svar kan du gøre det her nedenfor. Husk at skrive dit navn og din e-mail, hvis du gerne vil have svar fra os.


SENDSpring over

Mange tak